Peltikaton maalaus

Peltikatto on todella hyvä kattomateriaali, sillä se ei haurastu, ja se kestääkin jopa 50 vuotta tai enemmän oikein hoidettuna. Kun peltikaton maalaus ja sen hyvästä kunnosta huolehtimalla ruostekaan ei pääse kuluttamaan peltikattoa, ja näin myös koko asuntosi tai kiinteistösi arvo pysyy kilpailukykyisenä. Peltikaton maalauksia suoritamme vain sellaisille kattokokonaisuuksille, jotka sitä varmasti tarvitsevat. Isompaa ja perinpohjaisempaa remonttia vailla olevat kattorakenteet on näin ollen syytä laittaa kuntoon ennen peltikaton maalausta.

Peltikaton hyvästä ja kokonaisesta peltikaton maalaamisesta sekä kunnosta huolehtiminen on ensisijaisen tärkeää, sillä katemateriaaleihin päässyt ruoste saattaa vaatia jo kokonaisvaltaisempaa ja kalliimpaa kattoremonttia. Peltikatto pysyykin kunnossa kun aluskate ja rakenteet tuulettuvat hyvin ja niiden suhteen ei ole suurempia ongelmia. Jotta peltikaton kunto säilyisi hyvänä, on maalipinnasta huolehtiminen ja jokavuotinen huolto avainasemassa.

Peltikaton maalaus neljässä vaiheessa

Peltikaton maalauksessa on neljä tärkeää työvaihetta. Ensimmäisessä työvaiheessa peltipesuainetta ja korkeapainetta apuna käyttäen peltikatto ja vesikourut pestään huolellisesti ja hyvin. Tämä onkin yksi tärkeimmistä asioista katon maalausurakassa, joten se suoritetaan hyvin perinpohjaisesti. Ensin peltipesuaineen ja teräsharjauksen avulla maali- ja peltipinnoilta irroitetaan epäpuhtaudet ja muut sinne kuulumattomat asiat, minkä jälkeen korkeapaineen avulla katto huuhdotaan puhtaaksi.

Peltikaton pesun jälkeen seuraavassa vaiheessa huonosti kiinni oleva maali ja ruoste poistetaan mekaanisesti teräsharjan avulla. Hilseilevä ja rönsyilevä peltikaton maali on huolellisesti poistettava ennen uuden peltikaton maalausta, ja teräsharjan avulla tämä saadaan asianmukaisesti hoidettua.

Kolmannessa vaiheessa teräsharjan jäljiltä ilman peltikaton maalia olevat paljaat peltipinnat peitetään tekemällä peltikaton maalaus niiden päälle pohjamaalilla. Tämä suojaa juuri pestyt ja haavoittuvaiset pinnat ja myös edesauttaa pintamaalin tarttumista sitä levitettäessä kattoon. Pohjamaalissa olevan ruosteenestoaineen ansiosta ruostuminen hidastuu merkittävästi ja suoja korroosiota vastaan paranee.

Kaikkein viimeisimpänä työvaiheena peltikaton maalauksessa pohjamaalin päälle ruiskutetaan laadukas pintamaali. Pintamaali rakenteeltaan on vesiohenteista maalia, ja se levitetään maaliruiskulla katolle ruiskuttaen. Kemiallisen kiinnittymisensä avulla maali kiinnittyy kattopintaan, jolloin maali tarttuu hyvin maalaustekniikasta riippumatta. Kestävä ja kaunis saumaton maalipinta saadaan aikaiseksi juurikin huolellisen peltikaton maalauksen ja kemiallisen kiinnittymisen ansiosta.

Peltikaton maalaus ja huolto

Huoltamalla ja maalaamalla peltikattosi ajoittain pidät huolen, ettei isompaa kattoremonttia ole tarpeen ottaa kulueräksi. Peltikaton maalaus kokonaiskustannus onkin kokonaisuudessaan vain noin 20-25 % siitä, mitä kattoremontti maksaa. Ollessasi epävarma kattosi kunnosta, ole rohkeasti meihin yhteydessä. Tulemme katsomaan peltikattoasi ja teemme hintatarjouksen, mikäli peltikaton maalaus alkaa olemaan ajankohtainen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *