Talon maalaus helsinki

Olisiko aika maalata talo? Talon maalaus Helsingin alueella ei ehkä ole halvin mahdollinen projekti mihin ryhtyä, mutta ehdottomasti talon pitkäikäisyyden puolesta kannattava! Jatka lukemista, jos haluat tietää miten talon maalaus toteutetaan ja miksi se kannattaa tehdä.

Talon maalaus prosessina

Ennen kuin talon ulkopinnat maalataan, tekee ammattilainen kuntokartoituksen talolle. Etenkin vanhan talon pinnat saattavat tarvita esimerkiksi huoltopesun tai homepesun, ennen kuin talo voidaan pintamaalata. Vanhan talon maalaus vaatii lisäksi nykyisen maalipinnan huolellisen poistamisen ja uuden pohjamaalauksen, ennen kuin varsinaista pintamaalia voidaan alkaa laittamaan.

Uudet talot rakennetaan usein esimaalatuista elementeistä, eli niille ei tarvitse tehdä kuntokartoitusta tai pohjamaalausta. Uusien talojen maalaus on siis siinä mielessä nopeampi prosessi, että siinä päästään ns. heti asiaan ja pintamaalin laittamiseen.

Kaikki talot pintamaalataan kahdesti. Yksi maalikerros harvemmin riittää peittämään pohjamaalin kunnolla, mutta lopullista maalia kohti sävytetty pohjamaali saattaa mahdollistaa talon maalauksen vain yhdellä kerroksella.

Talon maalaus ammattilaisen toimesta

Valitsemalla talon maalaajaksi alan ammattilaisen, voit varmistua laadukkaasta lopputuloksesta ja alusta loppuun asti mietitystä kokonaisuudesta. Esimerkiksi maalin tyypin valinta ja maalaustekniikan valinta riippuu useista eri tekijöistä, mitä maallikko ei välttämättä osaa ajatellakaan. Huolimattomasti tehty pohjatyö saattaa aiheuttaa sen, että uusi maali alkaa hilseillä ja varista pois hyvin nopeasti.

Kun talon maalaus jätetään ammattilaisen hommaksi, pysyy projekti varmasti aikataulussa. Hyvä ja oikein valittu maalari huolehtii lisäksi työmaan siisteydestä, eli yhdellä urakkahinnalla saat ns. avaimet käteen-ratkaisun: sinun tarvitsee vain päättää, minkä värisen talon haluat niin ammattilainen valitsee oikeat materiaalit, huolehtii pohjatöistä, hoitaa talon maalauksen kunniakkaasti ja viimeistelee työn siivoamalla työmaan urakan päätteeksi.

Jos edelleen haluat tehdä talon maalauksen itse, kannattaa silti edes konsultoida ammattilaista projektin toteuttamisesta. Näin säästyt monelta harmilta, eikä taloa tarvitse maalata uudelleen heti seuraavana kesänä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *